Červené vína

Svätovavrinecké 2013, suché, 12,5 % alk. obj.

    Víno je ľahké, veľmi osviežujúce, vo vôni veľmi krásne, pripomínajúce sušené slivky. Víno s nižším obsahom kyselín aj trieslovín je vhodné na každodennú konzumáciu, ale aj pri posedení s priateľmi. Hrozno do zberu nahromadilo cukornatosť 21°NM, čo zodpovedá kvalite neskorý zber. Rmut bol nakvášaný 7 dní pri teplote cca 25°C v kadiach za pravidelného ponárania matolinového klobúka v trojhodinových intervaloch. Následne sme lisovali a staticky odkalovali 48 hodín. Dokvášanie prebiehalo v uzavretých nádržiach. Kvôli zabráneniu nástupu jablčno – mliečnej fermentácie po hlavnom kvasení sme víno ochladili pod 15°C.

Ocenenie 2014

Ocenenie 2014

Frankovka modrá 2012, suché, 12,5% alk. obj.

    Víno je ťažké, silné s veľkým telom. Má primeraný obsah kyselín a je príjemne korenisté. Hrozno do zberu nahromadilo cukornatosť 19°NM, čo zodpovedá kabinetnej kvalite. Rmut bol nakvášaný 19 dní, pri teplote cca 25-28°C v kadiach za pravidelného ponárania matolinového klobúka v trojhodinových intervaloch. Následne sme lisovali a staticky odkaľovali 24 hodín. Kvôli zabráneniu nástupu jablčno – mliečnej fermentácie po hlavnom kvasení sme víno ochladili pod 18°C. Vyzrievanie prebieha v drevených dubových sudoch.

Ocenenie 2014

Ocenenie 2013

Cuvee Cabernet franc - Cabernet sauvignon 2012, suché, 13,5% alk. obj.

    Víno je veľmi ťažké, silné s mohutným telom. Vo vôni veľmi pripomína sladkú mletú papriku. Víno má primeraný obsah kyselín. Hrozno do zberu nahromadilo cukornatosť 24°NM, čo zodpovedá kvalite výber z hrozna. Rmut bol nakvášaný 24 dní s cieľom získania čo najväčšieho tela, pri teplote cca 25-28°C v kadiach za pravidelného ponárania matolinového klobúka v trojhodinových intervaloch.  Následne sme lisovali a staticky odkaľovali 24 hodín. Kvôli zabráneniu nástupu jablčno – mliečnej fermentácie po hlavnom kvasení sme víno ochladili pod 18°C.  Vyzrievanie prebieha v drevených dubových  sudoch a do dnešného dňa je za pravidelného miešania udržiavané v kalnom stave.

Ocenenie 2013